Crypto coin

Ethereum (ETH)

FİYAT 3.389,45 USD

%24S -%2,02

loading

Ethereum (ETH) Satın Al

Ethereum (ETH) Satın Al

Ethereum alım satım işlemlerinizi Block Earner'da dakikalar içerisinde Türk Lirası ile gerçekleştirebilirsiniz. Hesap oluşturma ve kimlik doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra hesabınıza Türk lirası yatırarak Kripto Al/Sat sekmesinde "Ethereum Al" butonuna tıklayın ve dilediğiniz miktarda Ethereum Coin alıp satın. Platformda minimum kripto alım satım limiti yalnızca 1 TL'dir.

Ethereum Canlı Fiyatı Ne Kadar?

Ethereum fiyatı, gelecek olan ölçeklenme ve hızlanma konusunda yükseltme çalışmaları ile birlikte günden güne artan kitlelerce sorgulanmaktadır. Ethereum değeri, gerçek zamanlı olarak dolar ve TL cinsinden sayfamızda yer almaktadır.

Ethereum (ETH) Nedir?

Ethereum, üzerinde merkeziyetsiz uygulamalar oluşturulabilen ilk blockchain'dir. 2015 yılında Vitalik Buterin, Charles Hoskinson, Gavin Wood gibi isimler tarafından kurulan Ethereum, Bitcoin'in oluşturduğu eşten eşe ödeme sistemi olarak ortaya çıkardığı teknolojiyi geliştirerek, blockchain'i finansal hizmetlerde ve diğer bir çok alanda kullanılmasına izin verdi. Ethereum blockchain'in kripto parası Ether (ETH) 'dir. ETH, ilk coin arzında (Initial coin offering-ICO) $0.311 fiyatından alıcılara satıldı.

Ethereum'un akıllı kontrat oluşturmayı sağlayan yapısı sayısız dApp (Merkeziyetsiz Uygulama) için fırsat oluşturmuştur. Finans hizmetleri, oyunlar, sosyal medya uygulamaları, müzik uygulamaları gibi farklı projeler, Ethereum blockchaini üzerinde uygulamalarını oluşturup Ethereum ağının altyapısını kullanmıştır. Ethereum ağındaki farklı merkeziyetsiz uygulamalara örnekler: Uniswap, Aave, Compound, Sandbox, Decentraland

Ethereum'un Değeri Nasıl Belirleniyor?

Ethereum'un değeri, piyasadaki diğer varlıklar gibi arz ve talep doğrultusunda belirlenmektedir. Merge güncellemesinden sonra arz konusunda ciddi bir azalma kaydetmiştir. Ethereum'un yıllara göre fiyatına baktığımızda Bitcoin ile korelasyon içerisinde olduğunu görmekteyiz.

Ethereum Neden Düşüyor?

Ethereum, tıpkı diğer altcoinler gibi Bitcoin'e ve piyasanın şartlarına bağlı olarak düşebilir. Bunun dışında Ethereum ağında oluşabilecek bir sorun Ethereum holder'ları tarafından kötü bir işaret olarak algılanıp fiyatta olumsuz etki bırakabilmektedir.

Ethereum Hesabı Nasıl Açılır?

Ethereum hesabı açmak için Block Earner'ı kullanabilirsiniz. Ethereum hesabını, Ether tokenlarınızı transfer edebileceğiniz veya tutacağınız bir cüzdan gibi düşünebilirsiniz. Block Earner'da hesap oluşturarak sahip olduğunuz Ethereum'larınızı Block Earner hesabına yatırabilir ya da çekebilirsiniz. Güvenli ve kolay bir arayüz sunan platform ile Ether işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Ethereum Nereden Alınır?

Ethereum (ETH ya da ETH coin) kripto borsalardan ya da bu altyapıya sahip finansal teknoloji kuruluşlarından alınabilir. Bunu yapmak için Block Earner'da bir hesap oluşturarak başlayabilirsiniz. Kripto Al/Sat sekmesinden Ethereum Al'a tıklayarak, yatırım yapmak istediğiniz Türk lirası miktarını girip Eth sahibi olabilirsiniz. Satın aldığınız Ethereum’ları dilerseniz Block Earner hesabınızda tutabilir, dilerseniz sahip olduğunuz bir Web3 cüzdanına çekebilirsiniz. Block Earner'da satın alabileceğiniz minimum Ethereum tutarı 1 TL’dir.

Ethereum Nasıl Alınır ve Satılır?

Block Earner'da hesap oluşturup, kimlik doğrulama işlemlerinizi tamamladıktan sonra Ethereum alım satım işlemlerinizi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Banka hesabınızdan, Block Earner'ın anlaşmalı banka hesaplarına dilediğiniz miktarda Türk lirasını Havale, EFT ya da FAST işlem aracılığı ile aktardıktan sonra, Kripto Al/Sat sekmesindeki Ethereum seçeneğine tıklayın. Satın almak istediğiniz miktarı girerek "Al" butonuna tıklayın. Satın aldığınız Ethereum'ları satmak istediğiniz zaman "Sat" butonuna tıklayıp miktar giriniz.

Ethereum Nasıl Saklanır?

Sahip olduğunuz Ethereum'ları dilerseniz bir Eth borsasında, dilerseniz de Ethereum cüzdanında tutabilirsiniz. Birinci seçenekte kripto borsalarında satın aldığınız Ethereum, borsa cüzdanınızda tutulacaktır. İkinci seçenekte ise herhangi bir borsadan satın aldığınız Eth coinlerinizi merkeziyetsiz bir cüzdana çekmektir. Bunun için, cüzdan kurulumu gerçekleştirdikten sonra Ethereum ağını seçip, cüzdan adresinizi kopyalayın. Daha sonra borsa cüzdanınızdaki Ethereum varlıklarınızı "Çek"'e tıklayarak kopyalamış olduğunuz cüzdan adresinizi yapıştırın. Kullanmak istediğiniz ağ adresini seçip iki faktörlü doğrulama işlemlerini bitirdikten sonra gönderim işleminiz başlayacaktır.

Ethereum Cüzdanı ve Adresi Oluşturulur?

Ethereum cüzdanı, DeFi ya da Web3 Cüzdanları anlamında kullanılmaktadır. Yani bu cüzdanlar, içerisinde Ethereum ve farklı blockchain ağlarını barındıran uygulamalardır. Metamask ya da Trust Wallet gibi bir cüzdanı tarayıcınıza kurduktan sonra genellikle Ethereum ağı kurduğunuz cüzdan içerisinde yer almaktadır. Ethereum adresiniz ise, sahip olduğunuz Ethereum coinlerini transfer etmek için kullanabileceğiniz adreslerdir.

Örneğin; borsada sahip olduğunuz varlıklar için size özel bir adres tanımlanır. Bu adres çoğu token için farklı adreslerdir. Block Earner'da Ethereum Yatır seçeneğine tıklayarak size ait olan Ethereum adresinizi görebilirsiniz. Bu adresi kullanarak Block Earner hesabınıza yatırabilirsiniz. Benzer şekilde, Web3 cüzdanınızı açtığınız zaman Hesap bilgilerinizde bir adres göreceksiniz. Bu adresi de kripto para transferleriniz için kullanabilirsiniz.

Ethereum Madenciliği Nedir?

Ethereum madenciliği, Ethereum ağında yapılan işlemlere onay vererek bunun karşılığında Eth coin (Ether) kazandığınız bir sistemdir. Bir node kurarak GPU gücünüz ile ağda yapılan işlemlere (NFT oluşturma, köprüleme, varlık transferleri gibi) onay vererek Ethereum kazanabiliyordunuz.

GPU gücü kullanılarak yapılan mekanizmaya PoW (İş Kanıtı) mekanizması adı verilmektedir ve Ethereum The Merge güncellemesine kadar bu mekanizmayı kullanmaktaydı.Fakat bu Merge güncellemesinden sonra Ethereum madenciliği yalnızca PoS ile yapılabilir hale geldi. Buradaki temel sebep Ethereum'un sebep olduğu enerji tüketimiydi. Bir diğer negatif etkisi de Ethereum'un yükselişe geçtiği dönemlerde GPU (Ekran Kartı) fiyatları da anormal derecede yükselmekte ve piyasa dengesini bozmaktaydı. Şu an, Ethereum madenciliği için yapmanız gereken 32 ETH'a sahip olup node kurmak, ya da Lido benzeri havuz uygulamalarına Ethereum'larınızı stake ederek delegator olmaktır.

ERC-20 Nedir?

ERC-20, 2015 yılında Ethereum geliştiricileri Fabian Vogelsteller ve Vitalik Buterin tarafından oylamaya sunulan, ağda oluşturulacak tokenlar için oluşturulan bir standart biçimidir. Bunun temel sebebi, tokenların farklı standartlarda oluşturulması, ağ üzerindeki kullanımlarında ve ağa entegre olmasında sorunlar yaşamasıydı. Birlikte çalışılabilirliği ön plana çıkaran standartlaştırma çalışmasından sonra ağ üzerinde üretilen ERC-20 tokenlar üretildiği andan itibaren, ağa direkt olarak entegre olabiliyor, transfer ve bakiye kontrol işlemleri yapılabiliyor.

ERC-20 sadece Ethereum üzerinde çalışmaktadır. Açılımı, "Ethereum Request for Comments" yani "Ethereum Yorumları için Talep" anlamına gelir. 20 numarası ise standardı belirleyen kimlik numarasıdır. Ethereum ağı üzerinde ERC-1155, ERC-721 gibi farklı standartlarda tokenlar da bulunmaktadır. ERC-20'nin bunlardan farkı fungible (eşli) token üretmek için kullanılmasıdır. Örneğin, ERC-20 standardı kullanılarak üretilmiş bir tokenin bütün adetleri birbiri ile eş değerdir. Fakat ERC-721 NFT (Eşsiz Token) üretimi için kullanılır ve üretilen tokenlar farklılık gösterebilirler.

Ethereum Merge Nedir?

Ethereum blockchaini, çıktığı tarih itibari ile zaman zaman büyük güncellemeler (Berlin Yükseltmesi, Londra Yükseltmesi vs.) almıştır. Piyasada kabul gören, tarihi boyunca aldığı en önemli güncelleme ise "The Merge"'dür. Bu güncelleme ile 15 Eylül 2022'de Ethereum, PoW (İş Kanıtı) algoritmasını devre dışı bırakarak PoS(Stake Kanıtı) sistemine geçmiştir. Ethereum PoS chaini olan ve 2020 yılından beri faaliyet gösteren "Beacon Chain"' ve Ethereum ana ağı (Mainnet) birleştirildiği için, güncelleme "birleştirme" anlamına gelen "Merge" ismini almıştır. Beacon chain bu güncellemeden sonra ana chain olmuştur. PoS mekanizmasına geçildikten sonra ağın enerji tüketimi %99 oranında azalmıştır. Güncellemeden sonra Ethereum ağı çatallanmış, EthPOW adında PoW mekanizmasını kullanmaya devam eden node'lar yeni bir ağ oluşmuştur.

Ethereum ve EthereumPoW Arasındaki Fark Nedir?

Ethereum PoW, Merge güncellemesinden sonra Ethereum'un sert çatallanması (hard fork) sonucu oluşan yeni bir blockchaindir. Bu blockchainde madencilerin kazandığı coine ise ETHW adı verilir. İki sistemin arasındaki temel fark, madenciliğin Ethereum ağında sadece Proof of Stake mekanizması kullanılarak yapılması iken ETH PoW zincirinde madencilik GPU gücü kullanılarak yapılmaya devam etmektedir.

Ethereum Güvenli mi?

Bir blockchain'in güvenilirliği farklı ölçütlerle gözlemlenebilir. Merkeziyetsizlik yapısı, kullandığı algortimalar, node sayısı ve nodeların homojen dağılımı gibi. Bu ölçütlere göre bakıldığında Ethereum'un oldukça güvenilir bir yapısı olduğu söylenebilir. Yanı sıra Ethereum ağı sahip olduğu Slashing mekanizmasının, node operatörlerinin art niyetli hareketlerine karşı almış oldukları oldukça sert önlemler, ağda yapılabilecek manipülasyonlara karşı engel teşkil etmektedir.

Ethereum 2.0 Nedir? Ethereum 1.0 Arasındaki Farklar Nelerdir?

Ethereum 2.0, geliştiricilerin ve toplululuğun sürekli planlarını kurduğu Ethereum'u ölçeklendirme (sharding) ve madencilik için Proof of Stake (Stake Kanıtı) algoritmasına geçişte kullanılan bir terimdi. Buradaki planlarda Eth 1.0 Mainnet, Eth 2.0 ise Beacon Chain adı ile çalışan PoS ağıydı.

İlk olarak uzun bir süreye yayılarak planlanan sistem, Beacon Chain'in başarılı görülmesi ve Optimism, Arbitrum gibi roll-up'lar sayesinde sharding'e direkt olarak ihtiyaç kalmaması sebebiyle, Beacon Chan'i Mainnet olarak belirlemekle son buldu. Bu nedenle Eth 2.0 terminolojisinden vazgeçildi. Şu an için Eth 1.0 Execution Layer (Yürütme Katmanı), Eth 2.0 ise Consensus Layer (Mutabakat Katmanı) olarak tanımlanıyor ve bu ikisinin toplamı Ethereum'u oluşturuyor. Eth 1.0 akıllı kontratları ve ağ kurallarının bulunduğu katman iken, Eth 2.0 ağa katkıda bulunan kişilerin Ethereum'un kurallarına göre hareket etmesini sağlıyor.

ETH Fiyat İstatistikleri

coingecko
Ethereum Fiyatı
$3.389,45
24s Düşük/24s Yüksek
$2.886,43/$3.009,63
7g Düşük / 7g Yüksek
$2.738,86/$3.014,80
Ticaret Hacmi
$21.110.676.363,00
Piyasa Değeri Sıralaması
#2
Piyasa Değeri
$353.426.519.931,00
Hacim / Piyasa Değeri
0,059731
Tüm Zamanların
En Yükseği
$4.878,26 -%39,70
10 Kas 2021 (2 yıldan fazla)
Tüm Zamanların
En Düşüğü
$0,432 %679.295,12
20 Eki 2015 (8 yıldan fazla)
earn yield

Dakikalar içerisinde Block Earner’lı olun

  • 1.

    Kimliğinizi doğrulayın

    Kayıt olun ve kimlik doğrulayın

  • 2.

    TL yatırın

    Nakit hesabınıza TL yatırın

  • 3.

    Finansal değer yaratın

    Önde gelen platformlara ve ürünlere erişin

Hesap OluşturArrow